Förändringens fyra rum

Förändringens fyra rum är en teori om vad som händer med individer, i grupper och i organisationer vid förändringar. Både i vardagliga situationer och vid strategiska förändringar och omställninger i livet. Upphovsman till Förändringens fyra rum är Claes Janssen, som utvecklat och utprövat Förändringens fyra rum under mer än trettio år.

Modellen har visat sig vara ett enkelt och användbart verktyg i de flesta sociala och organiserade sammanhang både för att bibehålla ett gott kommunikationsklimat i vardagen, tillgodose något av nyfikenheten på sig själv och för att underlätta genomförandet av nödvändiga förändringar och anpassningar till omvärldens förändringar som en naturlig del i organisationens vardag.

Jag och mina medkonsulter är certifierade användare för

  • Introduktion av Förändringens fyra rum, som ger en grundläggande förståelse om vad som händer med individer och organisationer vid förändringar.
  • Organisationsbarometern, som mäter organisationens samstämmighet, förändringsförmåga och sociala klimat i termer av Förändringens fyra rum.
  • Personlig dialektik, som fördjupar individens förståelse för sig själv i perspektivet av verktyget Förändringens fyra rum.

Vi använder Introduktionen till förändringens fyra rum som en naturlig del av arbetet.

Förändringens fyra rum är varumärkesskyddat.

Varmt välkommen!   Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den